Ukrašavanje slatkiša – noćna mora ili uživancija?

Ukrašavanje slatkiša je za mnoge od nas prava muka. Većina nas vrlo lako napravi kolač ili tortu, ali kada dođe trenutak da se ta čuda ukrase, može doći i do vrlo stresnih situacija. Neuspeo fil, boja koja nije ispala kako smo planirali, previše retko ili gusto testo za fondan ili glazuru…Pehovi su toliko brojni, da komotno mogu da uđu u knjigu „Marfijev zakon“.

Dekoracija slatkiša, priznajemo, može biti vrlo komplikovana. Ukoliko još pred sebe postavimo za cilj da torta treba da nam izgleda kao sa slike iz nekog časopisa, ili gledajući neki tutorijal pretpostavimo da će to biti „easy peasy“ poduhvat, dolazimo do situacija da mnogi od nas odustanu još pri prvom pokušaju.

Zato smo u ovom tekstu odlučili da razbijemo neke predrasude vezane za tu famoznu kulinarsku veštinu zvanu dekoracija slatkiša.

Predrasuda no.1

Ja nikada neću naučiti da dekorišem tortu!

Ukrašavanje slatkiša

Po nama, apsolutno netačno! S obzirom da danas postoji stvarno veliki izbor kuhinjskog pribora i alata koji može da vam olakša ovaj proces, ne treba gubiti nadu. Ako vam je prvi, drugi, pa i deseti pokušaj neuspeo, to ne znači da niste sposobni.

Možda je samo vreme da pokušate sa drugom vrstom dekoracije. Umesto glazure, probajte fondan (hvala bogu pa može da se kupi i već pripremljen). Umesto čokolade, probajte šlag. Mogućnosti su zaista brojne.

Predrasuda 2

Dekoracija će mi oduzeti previše vremena

Pa sad…Ako ste odlučili da vam torta ili kolač izgleda poput one koju Badi Valastro napravi za čas posla, pripremite se ili za to da će vam biti potrebno minimum 4h, ili da će, u najboljem slučaju, izgledati upola dobro kao njegova.

Ne brinite, nije problem u vama. Mediji nam ponekad plasiraju nemoguće misije, a mi se na kraju osećamo isfrustrirano što u nečemu nismo uspeli. Između ostalog, iza Badi Valastra stoji ogroman tim ljudi koji praktično radi ceo posao, dok on „skuplja kajmak i slavu“.

Mi vam tvrdimo da vam za dekorisanje kolača sa pravim alatom neće biti potrebno previše vremena (čak iako ste početnik).

Predrasuda 3

Materijal za dekoraciju je užasno skup

Materijal, odnosno alat i pribor za dekoraciju slatkiša uopšte ne mora da bude skup. Ko vam to kaže, ili nije otkrio pravu prodavnicu, ili priča usled nekih predrasuda.

Naravno, postoje specijalizovane radnje koje „deru“ sa cenama, ali isto tako možete pronaći i vrlo povoljne, a kvalitetne i raznovrsne elemente kojima ćete vaše slatkiše (ali i slaniše) ukrasiti začas posla.

Predrasuda 4

Kod nas ne postoje kvalitetni alati za dekorisanje

Do pre jedno desetak godina, ova tvrdnja bi možda bila istinita. Danas, međutim, kod nas postoji stvarno širok izbor pribora za dekoraciju.

Ono što ste nekad naručivali iz inostranstva, sada je dostupno i u Srbiji. Više nema potrebe da se dovijate kako ćete ukrasiti vaš slatkiš, jer samo jednim klikom miša možete pronaći sve što vam treba.

U našoj online prodavnici možete pronaći veliki asortiman modli za oblikovanje i dekoraciju torti, kolača, testa, fondana i drugih masa za dekoraciju. Posetite naš shop i odaberite modle koje vam se najviše dopadaju, a mi ćemo vam ih isporučiti u najkraćem mogućem roku.

Vidimo se na netu!

Ostavite odgovor

Korpa
Shop
0 items Korpa
Nalog